tiistai 5. huhtikuuta 2016

Aitoja makuja

Vielä tämän kevään joudun turvautumaan pitkälti vielä kaupan antimiin. 
Pakastimessa on omaa possua ja kanaa (ja toki hirveä), mutta muuten on vielä omavaraisuusaste heikoilla kantimilla. Kaikki ruoka meilläkin kuitenkin kierrätettään. Tänään laitoin kuivat känttyleivät kuivumaan vielä enemmän ja ne syötetään elukoille. Vihannesten kuoret meni sisäkompostiin kastemadoille. Ruoanjämät syö koira. Ja ne kananmunan kuoretkin saa uuden elämän. 

Mitähän herkkua näistä valmistuu? (huom: lanttua en käyttänytkään).

No kurpitsasosekeittoa! Oli taivaallisen hyvää, hieman makeahkoa.

Chili oli tarpeellinen, jotta sai vähän potkua.
Porkkana toi makeutta.
Juuriselleri teki keitoon sellainen "maaperäisemmän" vivahteen.
(kannattaa kokeilla Juuriselleri-sipsejä!! Tulee tosi hyviä! )
Ja totta kai hieman tuorejuustoa. 

Lopputulos:


Tunnistatko vuoassa olevan nesteen?

Ternimaitoa.
Pakastimessani on -aina- ternimaitoa. Kuvassa oleva on hieman kohmeessa vielä, siksi jäinen pinta. Vuoan vetoisuus on noin litra. Siihen suolaa oman maun mukaan (en itse mittaa, ehkä joku 1-2tl). Uuniin 175-200 asteeseen noin tunniksi.

Ja mitä sieltä tulekaan:
Uunijuustoa! Lemppariani. 

On monia tapoja sitä syödä. Jotku tykkää lisätä kanelia. Jotku tykkää juustosta irtoavasta hera-nesteestä. Itse tykkään lisätä vähän sokeria ja syödä ilman heraa. Nam!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti